BISTRE REŠITVE
Tradicija od aprila 1994 naprej!

  WWW PRO-ANDY      

E-KNJIGARNA

TRGOVINA KARAKONDŽULA        OBLIKOVANJE        RAZNO ◊     ◊ NOVICE ◊     ◊ PRODAJNI POGOJI

KNJIGARNA ◊    ◊  ZALOŽBA        BRALNICA ◊       ZASTOPSTVO ZA BOSANSKE PIRAMIDE

KNJIGARNA

Knjige naše založbe najdete v naši majhni knjigarni KARAKONDŽULA v drugem nadstropju trgovskega centra City Maribor, Vita Kraigherja 5.
Knjigarna je odprta od ponedeljka do petka od 10:00 do 20:00 ure in v soboto od 10:00 do 14:00 ure. Ob nedeljah in praznikih je knjigarna zaprta.

Knjige pa je mogoče naročiti tudi preko naše spletne knjigarne.

NA VRH STRANI

ZALOŽBA

Smo majhna založba, ki se s to dejavnostjo ukvarjamo od leta 2006 naprej. Področja izdajanja so:

  • založništvo leposlovne literature (predvsem fantazija in znanstvena fantastika, podpiramo nove, domače avtorje);
  • založništvo esejistične in strokovne literature (polpretekla zgodovina, klasična glasbena umetnost, železnica, človeški viri);
  • glasbeno založništvo za Orffovo šolsko delavnico.

Vse naše knjige najdete v naši spletni knjigarni.


K sodelovanju vabimo uveljavljene in neuveljavljene avtorje.

NOTNO GRADIVO, OTROŠKE PESMICE, GLEDALIŠČE V ŠOLI
Prvenstveno iščemo notno in drugo gradivo za Orffovo glasbeno-gibno vzgojo, za uglašene glasbene cevi Boomwhackers in otroške ter mladinske zbore. Zanimajo nas tudi otroške igrice za gledališče v šoli, kombinacije igre in pesmi, ipd. Pri tem vam pomagamo pri izvedbi, oblikovanju in notografiji. Če imate vse skupaj v rokopisu, vam bomo pomagali vaš projekt oblikovati in pripeljati do izdaje.

ESEJISTIČNA IN STROKOVNA LITERATURA TER PRIROČNIKI
Na področju esejistične literature nas predvsem zanimajo raziskave na področju vojaške in vojne zgodovine prve in druge svetovne vojne. Seveda pa se ne bomo branili del z drugih področij. Pomagamo lahko še s fotografiranjem in pripravo slikovnega gradiva, da je primerno za objavo v knjigi.
Na področju strokovne literature se zanimamo predvsem za področje človeških virov. Vsekakor nas zanimajo še razni priročniki in učbeniki. Tukaj lahko prispevamo grafično oblikovanje formul, diagramov, skic, itd.

LEPOSLOVJE
Za leposlovno literaturo ni nobenih omejitev, le dobra volja založnika in zanimive zgodbe ali pesmi. Lahko se dogovorimo za majhne in velike naklade, za trdo ali mehko (broširano) vezovo in še za tisoč drugih malenkosti. Lahko ostane le pri oblikovanju knjige in ovitka, lahko pa knjigo izdamo in tržimo. Vsekakor pa smo najbolj veseli otroške pravljične literature, fantazije in znanstvene fantastike.

KAKO STOPITI V STIK Z NAMI?
S klikom na spodjo povezavo IŠČEM ZALOŽNIKA se odpre okno za pošiljanje e-pošte.
Prosim, če v elektronsko sporočilo navedete:

  • vaše ime in priimek,

  • naslov,
  • pošto in kraj,
  • telefonsko številko,
  • e-mail naslov,
  • kratek opis kakšno knjigo ali gradivo bi želeli objaviti.

IŠČEM ZALOŽNIKA

Na vaše povpraševanje bomo odgovorili najkasneje v dveh delovnih dneh. Podali bomo pogoje in način, kako nam posredovati vaše delo.
V primeru težav s pošiljanjem nas pokličite na GSM 041 732-342 med delovnim časom, ki je naveden na dnu strani.

NA VRH STRANI

BRALNICA

V naši knjigarni KARAKONDŽULA v drugem nadstropju trgovskega centra City Maribor, Vita Kraigherja 5, je na voljo polica s knjigami, ki si jih lahko izposodite in jih v miru preberete v bralnem kotičku, kjer sta na voljo dva udobna sedeža in klubska mizica za odlaganje.

Še kratko pojasnilo kdo ali kaj je KARAKONDŽULA!
KARAKONDŽULA je ime za nočnega demona v ljudskem verovanju v Bolgariji, Makedoniji in Srbiji. Pojavlja se v podobi starke z velikimi nohti in železnimi zobmi ter pogosto z rogovi. Karakondžula je najbolj nevarna v nekrščenih dnevih. To so tisti dnevi od Jezusovega rojstva pa do njegovega krsta (po pravoslavnem koledarju je to nekako od 7. do 18. januarja). Pojavi se po zahodu sonca. Ponoči jaha človeka po vasi in čez reko ter ga fizično in psihično docela izmuči. Pijanca napade s hrbta in ga zvali v jarek, zjutraj pa mu povzroči glavobol. Ženske nadleguje na drugačen način. Ali jim razpraska obraz z nohti, jih spotakne in skotali po hribu ali utopi. Možno je, da se prilepi na človeka in ga nevidno spremlja. Napadeni niti ne ve, da je njegovo telo gostitelj demona. Vidno je le človekovo spremenjeno vedenje, ker je zlovoljen, razdražljiv, tudi nasilen in preračunljiv. Sicer jo prežene prvo jutranje petelinje petje.

ZASTOPSTVO ZA:  Fundacija Arheološki park - bosanska piramida Sunca

Spremljamo strokovna predavanja dr. Semirja Osmanagića v Sloveniji, smo zastopniki za prodajo knjig, ki jih zalaga Fundacija Arheološki park - bosanska piramida Sunca.

FUNDACIJA (S klikom na to povezavo se boste preselili na njihove uradne strani.)

Strokovnjak za piramide in predzgodovinska ljudstva dr. Semir Osmanagić je leta 2005 pričel z raziskovanjem piramid, ki se nahajajo v »dolini bosanskih piramid v Visokem« pri Sarajevu. Trdi, da piramide niso služile kot grobnice:
»Piramide so najstarejši, najpopolnejši energetski stroji. Grajene so bile zato, da pritegnejo pozitivno energijo iz vesolja, jo predelajo in nato oddajajo v svojo okolico. Namenjene so ohranjanju vitalnosti človeških celic, obnavljanju energije v telesu, vzdrževanju naravne harmonije in zdravja.«
Sodobne meritve dokazujejo, da je bosanska piramida Sonca, s celotnim kompleksom podzemnih, prazgodovinskih rovov Ravne in drugih piramidalnih zgradb, močan sevalnik energije. To odkritje pa je pomembno tudi zaradi neverjetnih zdravilnih učinkov teh energij. Zadrževanje v polju piramid in v podzemnih tunelih dokazano razvija človekovo avrično polje in tako pospešuje njegov razvoj.

NA VRH STRANI

domača stranpodjetje povezave kazalo strani
 
ZALOŽBA PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor * * GSM 041 732 342 * DELOVNI ČAS: pon-pet od 10:00 do 12:00 in od 14:00 do 17:00.

NA ZAČETEK STRANI

Copyright © 2020, PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Zadnja sprememba na strani: 05.04.2020