BISTRE REŠITVE
Tradicija od aprila 1994 naprej!

  WWW PRO-ANDY      

E-KATALOG KNJIG

TRGOVINA KARAKONDŽULA        OBLIKOVANJE        RAZNO ◊     ◊ NOVICE ◊     ◊ PRODAJNI POGOJI

KNJIGARNA ◊    ◊  ZALOŽBA        BRALNICA ◊       ZASTOPSTVO ZA BOSANSKE PIRAMIDE

KNJIGARNA

Knjige naše založbe najdete v naši majhni knjigarni KARAKONDŽULA v drugem nadstropju trgovskega centra City Maribor, Vita Kraigherja 5.
odpiralni čas

NA VRH STRANI

ZALOŽBA

Smo majhna založba, ki se s to dejavnostjo ukvarjamo od leta 2006 naprej. Področja izdajanja so:

  • založništvo leposlovne literature (predvsem fantazija in znanstvena fantastika, podpiramo nove, domače avtorje);
  • založništvo esejistične in strokovne literature (polpretekla zgodovina, klasična glasbena umetnost, železnica, človeški viri);
  • glasbeno založništvo za Orffovo šolsko delavnico.

Vse naše knjige najdete v naši spletni knjigarni.

BRALNICA

V naši knjigarni KARAKONDŽULA v drugem nadstropju trgovskega centra City Maribor, Vita Kraigherja 5, je na voljo polica s knjigami, ki si jih lahko izposodite in jih v miru preberete v bralnem kotičku, kjer sta na voljo dva udobna sedeža in klubska mizica za odlaganje.

Še kratko pojasnilo kdo ali kaj je KARAKONDŽULA!
KARAKONDŽULA je ime za nočnega demona v ljudskem verovanju v Bolgariji, Makedoniji in Srbiji. Pojavlja se v podobi starke z velikimi nohti in železnimi zobmi ter pogosto z rogovi. Karakondžula je najbolj nevarna v nekrščenih dnevih. To so tisti dnevi od Jezusovega rojstva pa do njegovega krsta (po pravoslavnem koledarju je to nekako od 7. do 18. januarja). Pojavi se po zahodu sonca. Ponoči jaha človeka po vasi in čez reko ter ga fizično in psihično docela izmuči. Pijanca napade s hrbta in ga zvali v jarek, zjutraj pa mu povzroči glavobol. Ženske nadleguje na drugačen način. Ali jim razpraska obraz z nohti, jih spotakne in skotali po hribu ali utopi. Možno je, da se prilepi na človeka in ga nevidno spremlja. Napadeni niti ne ve, da je njegovo telo gostitelj demona. Vidno je le človekovo spremenjeno vedenje, ker je zlovoljen, razdražljiv, tudi nasilen in preračunljiv. Sicer jo prežene prvo jutranje petelinje petje.

ZASTOPSTVO ZA:  Fundacija Arheološki park - bosanska piramida Sunca

Spremljamo strokovna predavanja dr. Semirja Osmanagića v Sloveniji, smo zastopniki za prodajo knjig, ki jih zalaga Fundacija Arheološki park - bosanska piramida Sunca.

FUNDACIJA (S klikom na to povezavo se boste preselili na njihove uradne strani.)

Strokovnjak za piramide in predzgodovinska ljudstva dr. Semir Osmanagić je leta 2005 pričel z raziskovanjem piramid, ki se nahajajo v »dolini bosanskih piramid v Visokem« pri Sarajevu. Trdi, da piramide niso služile kot grobnice:
»Piramide so najstarejši, najpopolnejši energetski stroji. Grajene so bile zato, da pritegnejo pozitivno energijo iz vesolja, jo predelajo in nato oddajajo v svojo okolico. Namenjene so ohranjanju vitalnosti človeških celic, obnavljanju energije v telesu, vzdrževanju naravne harmonije in zdravja.«
Sodobne meritve dokazujejo, da je bosanska piramida Sonca, s celotnim kompleksom podzemnih, prazgodovinskih rovov Ravne in drugih piramidalnih zgradb, močan sevalnik energije. To odkritje pa je pomembno tudi zaradi neverjetnih zdravilnih učinkov teh energij. Zadrževanje v polju piramid in v podzemnih tunelih dokazano razvija človekovo avrično polje in tako pospešuje njegov razvoj.

NA VRH STRANI

domača stranpodjetje povezave kazalo strani
 
ZALOŽBA PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor * * GSM 041 732 342 * DELOVNI ČAS: pon-pet od 10:00 do 12:00 in od 14:00 do 17:00.

NA ZAČETEK STRANI

Copyright © 2020, PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Zadnja sprememba na strani: 01.05.2021