WWW PRO-ANDY      

NOVICE ◊     ◊ E-KNJIGARNA ◊     ◊ E-KATALOG KNJIG ◊     ◊ PREDSTAVITVE KNJIG "V ŽIVO"

   NAZAJ V e-KNJIGARNO   

SPOPAD NIZKE INTENZIVNOSTI

MARIJAN F KRANJC
IZID: mesec 2020


MPC 17,90€ +
3,00€ poštnina po povzetju

Velikost 16,0 x 23,0 cm
strani 208
mehka vezava,
slike, diagrami,
za starost od 18 let naprej
 

Generalska naloga, ki je vznemirila vrh JLA, vzburila ameriške vojaške obveščevalne službe, ohrabrila nevtralne in majhne države!

Doktorji, magistri in specialisti znanosti lahko svoje pisne diplomske dosežke prikažejo tudi kot publicistične dosežke oz. kot vire ali literaturo. Čin generalmajorja je bil v bivši JLA (SFRJ) enakovreden doktoratu znanosti, pa so bili tako tudi nekateri formacijski položaji v štabih in poveljstvih OS (oboroženih sil) SFRJ alternativni: doktor znanosti – generalmajor. Seveda so posamezni poveljniki postali tudi doktorji ali magistri vojaških znanosti, vendar je bil to za poveljniške dolžnosti samo nekakšen osebni dosežek, razen v šolskih in raziskovalnih inštitucijah.

Ker so bile v JLA vse generalske naloge pa tudi doktorati in magisteriji zaupne narave, jih njihovi avtorji iste niso mogli javno objavljati niti uvrščati v sedanji sistem Cobiss-a. Možna je bila samo uporaba znotraj vojaškega sistema, preko t.i. »dokumentacijskega centra«, kjer smo lahko dobili tudi najbolj zaupne materiale. Ker so z razpadom JLA prenehali veljati omejitveni faktorji zaupnosti, sem se odločil prevesti in objaviti svojo generalsko nalogo iz leta 1989.
Iz avtorjevega uvoda

POSEBNA PONUDBA

Popust 50%
do 31.12.2022 ali
do odprodaje zalog.
Cena s popustom:
9,00€
in ni poštnine!

NA ZAČETEK STRANI

Copyright © 2020, PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Zadnja sprememba na strani: 08.03.2022