BISTRE REŠITVE
Tradicija od aprila 1994 naprej!

  WWW PRO-ANDY      

E-KNJIGARNA

ZALOŽBA        TRGOVINA KARAKONDŽULA        OBLIKOVANJE        RAZNO ◊     ◊ NOVICE

     PRODAJNI POGOJI

SPLOŠNI POGOJI

Prodajo v e-trgovini izvaja PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Borštnikova 33, 2000 Maribor.
Osnovni podatki o podjetju so na strani s predstavitvijo podjetja.

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (€, EUR) in vsebujejo DDV. Za knjige je DDV 9,5%, za druge izdelke pa je DDV 22%.

Če ob izdelku ni navedeno drugače, znašajo stroški poštnine in pošiljanja:

◊ Za poštnino v Sloveniji so stroški 4,00€ ne glede na težo in velikost pošiljke.
◊ Za naročila v skupni vrednosti nad 90,00€ ne računamo poštnine.
◊ Poštnino za pošiljke v tujino obračunamo po ceniku Pošte Slovenije.

Cene in ostale ugodnosti (popusti, prednaročniške ponudbe, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini, itd.) veljajo na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Blago dostavljamo iz zaloge (v Slovenijo predvidoma v štirih delovnih dneh). V primerih prednaročil dostavljamo blago šele po prejemu na skladišče, o čemer boste obveščeni ob oddaji naročila. Pridržujemo si pravico, da lahko odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig ni več na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca in, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh teh primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti, telefonu ali s pismom skladno z vašim komuniciranjem z nami.

Po prejemu vašega naročila preko e-pošte vas o tem obvestimo s povratnim odgovorom na e-naslov, ki se nahaja v vašem sporočilu.
V primeru težav z naročanjem se lahko obrnete na naslov info@proandy-sp.si.

Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

VRAČILO IN ZAMENJAVA

Naročilo lahko prekličete elektronsko v roku 24 ur s ponovnim naročilom na gumb »NAROČILO« pri naročeni knjigi in pripišete "preklic naročila".

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v petnajstih (15) dneh od prejema blaga na naslov info@proandy-sp.si oziroma na naslov podjetja PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Borštnikova 33, 2000 Maribor. Tej pravici se ne odpovedujete in se ji ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15-tih dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na zgoraj navedeni naslov.

Vrnili vam bomo plačani znesek za vrnjeno blago v 30 dneh od vrnitve paketa. Vračilo prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se prav tako šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe in vam le tega ni potrebno posebej pošiljati. Blago zamenjamo, če ste ga prejeli poškodovanega ali nepopolnega, skladno s splošnimi zakonsko sprejetimi garancijskimi pogoji.

NAČIN PLAČILA

Blago plačate na transakcijski račun skladno s poslanim predračunom, računom, oz. sklenjeno pogodbo, preko plačila po poštnem povzetju, s poštno nakaznico, s plačilom preko spletnih bank ali z gotovino v naši poslovalnici. Sicer plačilnih kartic ne sprejemamo.

Račun z odlogom plačila za javne zavode je namenjen knjižnicam, šolam, fakultetam in drugim javnim zavodom. Rok za plačilo za te organizacije je zakonsko predpisanih 30 dni. Javni zavodi prejmejo ustrezen elektronski račun (e-račun).

VARNOST IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Za varnost vaših podatkov poslanih preko e-pošte je poskrbljeno do tistega nivoja varnosti, ki jo zagotavljajo skrbniki poštnih strežnikov.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S klikom na gumb »NAROČILO« dovoljujete, da PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Borštnikova 33, 2000 Maribor, z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za omejeno časovno obdobje do največ 12 mesecev. Zagotavljamo varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po elektronski pošti zahtevate, da v 15 dneh trajno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za kakršenkoli namen in vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

SPLOŠNE OPOMBE

Pri pripravi zgoraj omenjenih smernic in pogojev smo uporabili:

 • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) Ur.l. RS, št. 98/2004
  • Zakon o varstvu potrošnikov - ZVPot (Uradni list RS, št. 20/98, z dne 13. 3. 1998),
  • Popravek Zakona o varstvu potrošnikov - ZVPot (Uradni list RS, št. 25/98 z dne 28. 3. 1998),
  • Zakon o splošni varnosti proizvodov - ZSVP (Uradni list RS, št. 23/99 z dne 8. 4. 1999),
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu potrošnikov - ZVPot-A (Uradni list RS, št. 110/02 z dne 18. 12. 2002) in
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu potrošnikov - ZVPot-B (Uradni list RS, št. 51/04 z dne 7. 5. 2004).
 • Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) Ur.l. RS, št. 59/1999
  Spremembe: Ur.l. RS, št. 57/2001 (59/2001 popr.), 73/2004-ZUP-C, 86/2004-ZVOP-1

 

domača stran podjetje povezave kazalo strani
 

NA ZAČETEK STRANI

Copyright © 2020, PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Zadnja sprememba na strani: 15.02.2020