BISTRE REŠITVE že več kakor 20 let!

PRODAJNI POGOJI
POLITIKA UPORABE PIŠKOTKOV (COOKIES)

STROŠKI POŠTNINE IN POŠILJANJA

◊ Stroški poštnine v Sloveniji so 4,00€ ne glede na težo in velikost pošiljke.
◊ Za naročila v skupni vrednosti nad 90,00€ ne računamo poštnine.
◊ Poštnino za pošiljke v tujino obračunamo po ceniku Pošte Slovenije.

SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

Prodajo v e-trgovini izvaja PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Borštnikova 33, 2000 Maribor.
Osnovni podatki o podjetju so na strani s predstavitvijo podjetja.

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (€, EUR) in vsebujejo DDV. Trenutno je DDV za knjige 9,5%.

Če ob izdelku ni navedeno drugače, znašajo stroški poštnine in pošiljanja kot so navedeni v rubriki zgoraj desno na tej strani.

Cene in ostale ugodnosti (popusti, prednaročniške ponudbe, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini, itd.) veljajo na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Blago dostavljamo iz zaloge (v Slovenijo predvidoma v štirih delovnih dneh). V primerih prednaročil dostavljamo blago šele po prejemu na skladišče, o čemer boste obveščeni ob oddaji naročila. Pridržujemo si pravico, da lahko odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig ni več na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca in, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh teh primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti, telefonu ali s pismom skladno z vašim komuniciranjem z nami.

Po prejemu vašega naročila preko e-pošte vas o tem obvestimo s povratnim odgovorom na e-naslov, ki se nahaja v vašem sporočilu. V primeru težav z naročanjem se lahko obrnete na naslov info@proandy-sp.si.

Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

VRAČILO IN ZAMENJAVA

Naročilo lahko prekličete v roku 24 ur s ponovnim naročilom na gumb »NAROČILO« pri naročeni knjigi in pripišete "preklic naročila".

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v petnajstih (15) dneh od prejema blaga na naslov info@proandy-sp.si oziroma na naslov podjetja PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Borštnikova 33, 2000 Maribor. Tej pravici se ne odpovedujete in se ji ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na zgoraj navedeni naslov.

Vrnili vam bomo plačani znesek za vrnjeno blago v 30 dneh od vrnitve paketa. Vračilo prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se prav tako šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe in vam le tega ni potrebno posebej pošiljati. Blago zamenjamo, če ste ga prejeli poškodovanega ali nepopolnega, skladno s splošnimi zakonsko sprejetimi garancijskimi pogoji.

NAČIN PLAČILA

Blago plačate na transakcijski račun skladno s poslanim predračunom, računom, oz. sklenjeno pogodbo, preko plačila po poštnem povzetju, s poštno nakaznico, s plačilom preko spletnih bank ali z gotovino v naši poslovalnici. Omogočeno je tudi kartično plačevanje preko spletnega plačilnega sistema PayPal. Sicer plačilnih kartic ne sprejemamo.

Račun z odlogom plačila za javne zavode je namenjen knjižnicam, šolam, fakultetam in drugim javnim zavodom. Rok za plačilo za te organizacije je zakonsko predpisanih 30 dni.

VARNOST IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami preko sistema PayPal skrbi skrbnik in lastnik tega sistema. Za varnost vaših podatkov poslanih preko e-pošte je poskrbljeno do tistega nivoja varnosti, ki jo zagotavljajo skrbniki poštnih strežnikov.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S klikom na gumb »NAROČILO« dovoljujete, da PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Borštnikova 33, 2000 Maribor, z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za omejeno časovno obdobje do največ 12 mesecev. Zagotavljamo varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po elektronski pošti zahtevate, da v 15 dneh trajno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za kakršenkoli namen in vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

SPLOŠNE OPOMBE

Pri pripravi zgoraj omenjenih smernic in pogojev smo uporabili:

 • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) Ur.l. RS, št. 98/2004
  • Zakon o varstvu potrošnikov - ZVPot (Uradni list RS, št. 20/98, z dne 13. 3. 1998),
  • Popravek Zakona o varstvu potrošnikov - ZVPot (Uradni list RS, št. 25/98 z dne 28. 3. 1998),
  • Zakon o splošni varnosti proizvodov - ZSVP (Uradni list RS, št. 23/99 z dne 8. 4. 1999),
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu potrošnikov - ZVPot-A (Uradni list RS, št. 110/02 z dne 18. 12. 2002) in
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu potrošnikov - ZVPot-B (Uradni list RS, št. 51/04 z dne 7. 5. 2004).
 • Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) Ur.l. RS, št. 59/1999
  Spremembe: Ur.l. RS, št. 57/2001 (59/2001 popr.), 73/2004-ZUP-C, 86/2004-ZVOP-1

O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudb ter njihove primerjave,
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učnkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšvo spletnih strani
 • za delovanje določnih storitev so nujni (npr. spletna trgovina in druge oblike e-poslovanja, …)

Onemogočanje pišotkov
V kolikor na naši začetni strani kliknete na gumb <ZAVRAČAM PIŠKOTKE> boste izklopili delovanje piškotkov in s tem bodo nekatere možnosti na spletni strani izključene. Prav tako lahko sami dovolite shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za pišotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

  Chrome
  Firefox
  Internet Explorer 9
  Internet Explorer 7 in 8

Za preostale brskalnike, ki jih morda uporabljate, so navodila le v angleškem jeziku in vas prosimo, da informacije o tem poiščete na internetu.

 Hrapava dlan Eola
© Andrej Ivanuša

Tiho leži veter
v hrapavi dlani Eola.
Srebrno prekriva čipka
poletno dišečo travo.
Neumorno objeta z lepoto
vonjavih čričkovih pesmi.
Skromno leživa zaljubljena
pod svodom stvarstva.
Nežno ljubiva veter
s hrapave dlani Eola.


 

osebna stran Andrej Ivanuša

Osnovni podatki podjetja


PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p.
Borštnikova 33, 2000 Maribor
 

mobitel:

041 732 342

e-mail:

info@proandy-sp.si

  NA ZAČETEK

Domača stran | O podjetju | Kazalo strani | Povezave | Prodajni pogoji

Copyright © 2014 PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Spremenjeno: 27.07.2015.