BISTRE REŠITVE
Tradicija od aprila 1994 naprej!

  WWW PRO-ANDY      

ZALOŽBA        TRGOVINA KARAKONDŽULA        OBLIKOVANJE        RAZNO ◊     ◊ NOVICE ◊     ◊ PRODAJNI POGOJI

   NAZAJ V e-KNJIGARNO    NAROČILO     ZANIMIVO O KNJIGI

NA TISTA LEPA POTA

LADKO KOROŠEC
IZID: oktober 2020


MPC 18,00€ +
3,00€ poštnina po povzetju

Velikost 14,8 x 21,0 cm
strani 286
trda vezava,
črno-bele fotografije,
za starost od 18 let naprej
 

Navdih bralcu knjige in zahvala

Rudarsko industrijski kraj, delavske kolonije, polno malih gostiln, delavci, knapi in veliko otrok, ki bosi letajo naokrog. Zagorje leta 1920. Leto, v katerem se 3. avgusta Alojziju in Jožefi Korošec rodi peti fant. Ime dobi po cirkusantu, ki je navdušil Zagorjane. V krstno knjigo Korošec so zapisali ime Ladko.

Ladka je zaznamovalo življenje v kulturniški rudarski družini. Prvi nastop triletnega Ladka je bil v rudarski uniformi, z malim bobnom in rudarsko godbo, ki jo je vodil oče. Spoznal je pevski zbor Loški glas, gledal gledališke predstave, predvajal filme in pomagal svoji mami.

Osebno sem ga spoznal leta 1990, ko sem mu prišel čestitat ob 70. letnici. Takrat sva postala prava prijatelja. Zaupal mi je veliko podrobnosti iz svojega življenja in mi ob priložnosti dejal:

»Janez, veliko sem zapisal v knjigi »Na tista lepa pota«, ki je bila izdana leta 1973. Veš, da v knjigo ne moreš vsega zapisati. Že zdavnaj jih ni več, jo boš že kje dobil in prosim preberi jo.«

Knjigo sem našel v knjižnici in jo prebral. Svojo sem dobil leta 2018, ko mi jo je prinesel sin Janez. Velikokrat jo primem v roke in preberem kakšen odlomek. Sedaj je pred vami ponatis te knjige.

Potem primem v roke še knjigo »LADKO KOROŠEC - ŽIVLJENJE UMETNIKA«, ki smo jo izdali leta 2015 in sta jo napisala Marko Košir in Peter Bedjanič.

Vsak, ki želi izvedeti, kako je uspel mali fantič, ki je z desetimi leti odšel na šolanje v Ljubljano in postal umetnik svetovnega slovesa, naj prebere ti dve knjigi.

 

Iz uvoda Janeza Lipca, predsednika Ustanove Fundacija Ladka Korošca iz Zagorja ob Savi

POSEBNA PONUDBA

Trenutno ni posebne ponudbe.

 

 

NAZAJ V e-KNJIGARNO
NAROČILO NA TISTA LEPA POTA

S klikom na NAROČILO se odpre okno za pošiljanje e-pošte. Za naročilo knjige po povzetju navedite:

  • ime in priimek,
  • naslov,
  • pošto in kraj,
  • število izvodov.

Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in naročilo. Osebni podatki, ki nam jih posredujete za naročilo knjige, se bodo uporabili le za enkratno pošiljanje knjige.
Ko bo knjiga poslana, vaše podatke izbrišemo iz naših podatkovnih baz. Knjigo boste prejeli v roku do 4 delovnih dni po vpisu naročila, če je vaše naročilo popolno.
V primeru težav nam pišite na knjigarna@proandy-sp.si ali pokličite po telefonu
041 732 342 vsak delovnik med 9:00 in 12:00 uro in od 14:00 do 16:00 ure.

Preverite še splošne prodajne pogoje.

ZANIMIVOSTI O KNJIGI, NOVICE, PREDSTAVITVE, ITD.

 

domača stran podjetje povezave kazalo strani
 

NA ZAČETEK STRANI

Copyright © 2020, PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Zadnja sprememba na strani: 11.11.2020