BISTRE REŠITVE
Tradicija od aprila 1994 naprej!

  WWW PRO-ANDY      

E-KATALOG KNJIG

ZALOŽBA           OBLIKOVANJE        RAZNO ◊     ◊ NOVICE ◊     ◊ PRODAJNI POGOJI

  TRGOVINA Z NAMIZNIMI IGRAMI ◊       IGRALNICA      ◊  DELAVNICA WARHAMMER ◊       RORYJEVE KOCKE

KARAKONDŽULA GAMES
NAMIZNE IGRE VSEH VRST, ZA VSE OKUSE IN ZA VSE STAROSTI

KARAKONDŽULA je demonica, ki se rada igra.
V Mariboru je pri nas našla svoj brlog:


Trgovina KARAKONDŽULA
Trgovski center CITY Maribor
Vita Kraigherja 5, 2.nadstropje

prodajalna namiznih iger in igralnica
tabletop games store & playground

Karakondžula je prišla v Maribor, saj si želi veliko veselja in igrivosti.
S seboj je prinesla igre vseh vrst – male in velike, težke in zabavne, lahke in nagajive. Prinesla je celotno malho svoje hudomušnosti ter iz nje izvlekla radost in veselje. Vse to želi deliti z vami.

  


VEČ INFORMACIJ NA FACEBOOK STRANI
dodatni ceniki, opisi iger, napovedi dogodkov, urniki turnirjev, itd.

 

knjigarna@proandy-sp.si


KARAKONDŽULA je ime za nočnega demona v ljudskem verovanju v Bolgariji, Makedoniji in Srbiji. Pojavlja se v podobi starke z velikimi nohti in železnimi zobmi ter pogosto z rogovi. Karakondžula je najbolj nevarna v nekrščenih dnevih. To so tisti dnevi od Jezusovega rojstva pa do njegovega krsta (po pravoslavnem koledarju je to nekako od 7. do 18. januarja). Pojavi se po zahodu sonca. Ponoči jaha človeka po vasi in čez reko ter ga fizično in psihično docela izmuči. Pijanca napade s hrbta in ga zvali v jarek, zjutraj pa mu povzroči glavobol. Ženske nadleguje na drugačen način. Ali jim razpraska obraz z nohti, jih spotakne in skotali po hribu ali utopi. Možno je, da se prilepi na človeka in ga nevidno spremlja. Napadeni niti ne ve, da je njegovo telo gostitelj demona. Vidno je le človekovo spremenjeno vedenje, ker je zlovoljen, razdražljiv, tudi nasilen in preračunljiv. Sicer jo prežene prvo jutranje petelinje petje.


Magic je družabna igra s kartami za dva ali več igralcev, kjer si iz svoje zbirke kart sestaviš deck (kupček). Z njim poskušaš svojega nasprotnika, s pomočjo magičnih urokov in mogočnih bitij iz celotnega Multiversa, spraviti ob 20 življenj na 0.
Da bi bila zadeva bolj pestra, vsako leto izide več edicij. To pa pomeni novo zgodbo, nove legendarne junake, nove izzive in seveda obilo svežih, novih kart za perfekcijo tvojega decka.
Minilo je že kar nekaj časa, od kar smo kot otroci gledali anime. V njih nesporazume med ljudmi med igro, ki jo igrajo, rešujejo mogočne pošasti, ki se magično materializirajo iz njihovih kart. Govorimo seveda o »kraljevski igri s kartami« Yu-Gi-Oh, ki se kljub močni konkurenci vsa ta leta uspešno drži na samem vrhu namiznih iger s kartami (TCG-jev). Funkcionira zelo preprosto. V njej na nasprotnika naščuvaš svoje pošastke in ga s pomočjo magije ter nastavljenih pasti spraviš na ničlo. Zaupaj svojemu kupu kart in svojim taktičnim sposobnostim, spusti se v boj in nikoli ne pozabi poslušati »srca kart«.

Opašite si svoje ogromne meče, napolnite svojo magično moč in se z gigantskim robotom podajte v boj z ramo ob rami s svojimi najljubšimi anime junaki. Sestavite si svoji tim karakterjev iz različnih animejev in enkrat za vselej dokažite, da je vaš junak najlepši, najmočnejši in najbolj iznajdljiv.*

 

 

 

 

* Opomba
Noben/a veliko-oki/a šolar/ka ni bil/a poškodovan/a med snemanjem bojev.

Človeštvo je najštevilčnejša sila v galaksiji. Človeški imperij se razteza preko tisočerih planetov na katerih živi nešteto milijard duš. Vendar je mir že dolgo pozabljen koncept. Božji Imperator načeluje človeštvu, ki je obdano z nevarnimi tujimi rasami. Te poskušajo razklati imperij. A to ni edina grožnja - izdajalci in heretiki jo poskušajo spodkopati od znotraj. V turobnem, temačnem enainštiridesetem tisočletju obstaja samo vojna. Tako ti ne preostane nič drugega, kakor da sestaviš, pobarvaš in pripraviš svoje miniature (tudi v Karakondžuli je na voljo delavnica), sestaviš svojo vojsko in se spustiš v boj ob boku ene izmed vojskujočih se strani: Imperija, Nezemljanov ali Heretikov pod kontrolo Kaosa.
Sprašujem se, če zmorete voditi izkušene in napredne starfighter-je, najboljše pilote v galaksiji? V igri X-Wing: Igra z miniaturami prevzamete vlogo vodje eskadrilje. Odločite se: ali boste poveljevali skupini neusmiljenih Imperialcev ali skupini hrabrih Upornikov. Zgrabite svojo čelado, zaženite svojega vesoljskega lovca in se podajte v hektični boj vesoljske ladje proti vesoljski ladji za usodo galaksije. Otok Catan je redko poseljen. Sredi prostrane narave je le peščica vasic in zelo redka mesta. Idiličen način življenja bo kmalu prekinil boj za vire, infrastrukturo, za vasice in mesta. Grabežljivi župani in pohlepni trgovci ne bodo dovolili, da bi naravna bogastva ostala v zemlji.  Vedno več je ljudi, ki jih je potrebno nahraniti. Mesta naraščajo in veliko stvari je potrebno razširiti ter popraviti. Na tebi je, gospod župan, da zgradiš cestno omrežje, preskrbiš svoje delavce, postaviš nove čudovite palače in pripelješ svoje mesto do zmage. Vendar pazljivo! Okoliška mesta s svojimi župani ne bodo stala križemrok in mirno gledala, kako si tvoje mesto lasti vedno več ozemlja. Pred teboj je izziv: ali postaneš župan, ki bo zgradil zavidanja vredno občino (kaj občino – deželo!), ali pa te bo zgodovina zavrgla kot župana na beraški palici. Po uničenju vseh dvanajstih človeških kolonij, je zadnje upanje človeštva na begu pred Cyloni velikanska nosilka vesoljskih lovcev. Je na čelu poslednje flote ubežnikov z uničenih svetov, ki skozi praznino hladnega vesolja išče z miti obdani legendarni planet Zemljo. V tej namizni obliki ene najbolj kultnih SF serij se lahko podaš na pustolovščino v vlogi enega od desetih glavnih junakov in zagotoviš preživetje poslednjim predstavnikom človeške vrste ter jim s tem omogočiš, da dosežejo končni cilj. Kakorkoli že, pot do Zemlje je dolga in eden od igralcev bo zagotovo prikrito sodeloval s Cyloni, da ubežnike dokončno uničijo. Si to celo morda ti? Igraj in se odloči za 'pravo' stran! Želiš igrati najbolj nesramno, kaotično igro s kartami vseh časov, ki je navdušila in nasmejala milijone ljudi po vsem svetu? Hja, torej, ne gre drugače, kakor da se odpraviš … v ječo! Tam boš moral pobiti vse, kar leze in gre, podlo izdati svoje najboljše prijatelje in jim pokrasti vse, kar imajo! Potopi se v »World of Munchkin«, pograbi zaklad in … beži!
   

... IN ŠE MNOGE DRUGE!

RORY'S STORY CUBES
RORYJEVE PRIPOVEDNE KOCKE

 

Vrzite 9 kock in preverite katere like vam je namenila pravljičarjeva usoda. Pričnite svojo zgodbo z:
"Nekoč pred davnimi, davnimi časi ..."
in zabava se lahko začne!

Zabavna igra za vse starosti od 6 do 99!
Razvija in spodbuja domišljijo!
Doma, na potovanju, v službi.
Uporabna za razvoj novih poslovnih idej.
Izmislil si jih je rdečelasi irski mladenič
in z njimi obnorel svet.

Cena osnovnega kompleta: 11,50€
(stroški poštnine 2,00€)

Več informacij in podrobnosti na
Roryjeve pripovedne kocke

 

domača stran podjetje povezave kazalo strani
 

NA ZAČETEK STRANI

Copyright © 2020, PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Zadnja sprememba na strani: 01.05.2021