BISTRE REŠITVE
Tradicija od aprila 1994 naprej!

  WWW PRO-ANDY      

ZALOŽBA        TRGOVINA KARAKONDŽULA        OBLIKOVANJE        RAZNO ◊     ◊ NOVICE ◊     ◊ PRODAJNI POGOJI

   NAZAJ V e-KNJIGARNO    NAROČILO     ZANIMIVO O KNJIGI

DUH GORE DENALI - The Spirit of Mount Denali

TATJANA JAMNIK POCAJT
ilustracije Kristina Krhin
IZŠLA: januar 2021


MPC 22,50€ +
3,00€ poštnina po povzetju

Velikost 22,0 x 31,6 cm
strani 40, trda vezava,
bogato ilustrirana slikanica
za starost od 6. let naprej
 

ČUDOVITA ZGODBA O MOČI ČLOVEŠKEGA DUHA
Dvojezična izdaja, slovenska in angleška, za lažje učenje obeh jezikov.

Junak zgodbe je Človek, ki mu Duh gore Denali naloži težko nalogo: povzpeti se mora na vrh gore Denali, ki je eden najtežjih vzponov na svetu. Tako bo dokazal, da ima v sebi vztrajnost, srčnost in pogum in bo vreden velikega prijateljstva z Duhom Gore ter se bo lahko naselil na prostranstvih Aljaske. Gora Denali (McKinley) na Aljaski, ki je zvezna država ZDA, je najvišja gora v Severni Ameriki (6.190 m).

Zgodbo, ki razkriva zanimiv odnos med človekom in duhom, je napisala Tatjana Jamnik Pocajt. V angleški jezik jo je prevedla Erica Johnson Debeljak. Bogato in odlično jo je ilustrirala Kristina Krhin. Primerna je za otroke od 6. leta starosti naprej.
 

Mama, prosim,
preberi mi pravljico!

Mama, to je super pravljica!
Ti jo lahko prebrem?

 

 

 Nekoč davno davno, ko so se po aljaških prostranstvih podili samo volkovi, medvedi in karibuji in se je po rekah drstilo na tisoče lososov, se je Duh Gore Denali razgledoval naokoli in razmišljal:

»Kako lépo in prostrano kraljestvo imam. Moje srce se radosti ob pogledu na številne črede jelenov in jate rib, ki plavajo v rekah in jezerih. Po nebu jadrajo ptice vseh vrst in srce mojega kraljestva bije v medvedovih prsih. Mislim, da sem lahko srečen.«

Toda kljub vsemu ga je zvečer, ko se je vračal v svojo ledeno palačo na vrhu gore, zajela nedoločljiva žalost in potočil je nekaj solza. To se je dogajalo vedno pogosteje, v deželi je bilo vedno več dežja in njegovo žalost so nazadnje začutile živali. Potrte so začele tavati naokoli in Duh Gore je bil še bolj žalosten.

 

A long, long time ago when only wolves, bears, and caribou wandered the wide Alaskan hinterland and thousands of salmon spawned in her rivers, the Spirit of Mount Denali looked around and said to himself:

»What a vast and beautiful kingdom I have. My heart glows with pleasure at the sight of the herds of deer in the forest, and the schools of fish in the lakes and rivers, and the birds of all kinds flying through the sky. The heart of my kingdom beats in the chest of the great bear. Yes, I think I can count myself lucky.«

But in the evening, when he returned to his icy palace at the top of the mountain, he was seized by a terrible sadness and often wept. This happened with increasing frequency and thus it rained more and more in his kingdom, and even the animals began to feel his sadness. They stumbled about in a miserable stupor and the Spirit of the Mountain felt even sadder.

POSEBNA PONUDBA

Trenutno ni posebne ponudbe.

 

 

NAZAJ V e-KNJIGARNO
NAROČILO DUH GORE DENALI

S klikom na NAROČILO se odpre okno za pošiljanje e-pošte. Za naročilo knjige po povzetju navedite:

  • ime in priimek,
  • naslov,
  • pošto in kraj,
  • število izvodov.

Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in naročilo. Osebni podatki, ki nam jih posredujete za naročilo knjige, se bodo uporabili le za enkratno pošiljanje knjige.
Ko bo knjiga poslana, vaše podatke izbrišemo iz naših podatkovnih baz. Knjigo boste prejeli v roku do 4 delovnih dni po vpisu naročila, če je vaše naročilo popolno.
V primeru težav nam pišite na knjigarna@proandy-sp.si ali pokličite po telefonu
041 732 342 vsak delovnik med 9:00 in 12:00 uro in od 14:00 do 16:00 ure.

Preverite še splošne prodajne pogoje.

ZANIMIVOSTI O KNJIGI, NOVICE, PREDSTAVITVE, ITD.

 

domača stran podjetje povezave kazalo strani
 

NA ZAČETEK STRANI

Copyright © 2020, PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Zadnja sprememba na strani: 04.02.2021