WWW PRO-ANDY      

NOVICE ◊     ◊ E-KNJIGARNA ◊     ◊ E-KATALOG KNJIG ◊     ◊ PREDSTAVITVE KNJIG "V ŽIVO"

   NAZAJ V e-KNJIGARNO   

LOVRO MATAČIĆ V SLOVENIJI

MARKO KOŠIR
PRIMOŽ KURET
PETER BEDJANIČ
IZID: junij 2014


MPC 25,00€ +
3,00€ poštnina po povzetju

Velikost 14,4 x 23,4 cm
strani 368
trda vezava,
fotografije, seznami
za starost od 18 let naprej
 

NASLOV

Lovro Matačić je ena osrednjih glasbenih osebnosti. Že za svojega življenja je na poti od Sušaka, prek Dunaja in Kölna, Zagreba, Osijeka in Ljubljane do najuglednejših odrov po Evropi s svojim delom puščal neizbrisne pečate. Njegov talent in glasbeno genialnost so od leta 1922, ko je prvič dobil stalni angažma v ljubljanski Operi, do zadnjega koncerta (1984) lahko čutili tudi glasbeniki v Slovenski filharmoniji, predvsem pa ljubitelji klasične glasbe v Ljubljani. Zato je prav, da spomin na tako velike osebnosti ohranjajo knjige, saj so odlična učna snov za mlajše rodove.
Damjan Damjanovič,direktor Slovenske filharmonije

VSEBINA:
- KRATKA BIOGRAFIJA
- MATAČIĆ V SLOVENIJI (Ljubljana, Maribor)
- BERLIN, DUNAJ, MILANO
- MATAČIĆEVA DISKOGRAFIJA
- KOLEDAR NASTOPOV in SEZNAMI

Na mnogih odrih sveta, pa tudi v Ljubljani in Mariboru, je pustil neizbrisne pečate svojega talenta in glasbene genialnosti. Kot mladenič je član Dunajskih pojočih dečkov, pred drugo svetovno vojno pa že dirigira po vsej Evropi. V novi Jugoslaviji obsojen kot 'domobranski inšpektor vojaških godb' in zaprt v Novi Gradiški. Tito ga pomilosti in velikokrat posluša njegove koncerte. Na koncertu v Ljubljani mu dodeli potni list. Takoj nato vodi opere v Dresdnu, Vzhodnem Berlinu, Frankfurtu, Monaku in na koncu še Zagrebško filharmonijo. Herbert von Karajan ga kot boljšega od sebe pošlje v London. Njegov življenjepis se bere kakor najboljši roman poln ljubezni in strasti. Je ljubljenec žensk, občinstva in bonvivan, ki ves zaslužen denar porabi za svoje prijatelje, politični naivec in genialni dirigent brez formalne izobrazbe.

POSEBNA PONUDBA

Popust 50% do 31.12.2022 ali do odprodaje zalog.
Cena s popustom:
12,50€
in ni poštnine!

NA ZAČETEK STRANI

Copyright © 2020, PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Zadnja sprememba na strani: 08.03.2022