BISTRE REŠITVE že več kakor 20 let!

Zbirka VELIKI DIRIGENTI

Trije dirigenti, ki so pomembno oblikovali glasbeno sceno po Sloveniji in po svetu. Ste jih že spoznali?

 

Zbirka VELIKI DIRIGENTI vsebuje knjige, ki govorijo o velikih dirigentih na slovenskih tleh. Nekateri so bili rojeni v drugih deželah, a so pri nas preživeli večino svojega časa in pustili v Sloveniji svoj pečat. Drugi so bili rojeni tukaj in pomembno prispevali k razvoju glasbe na domačih tleh. Zbirka prvič v Sloveniji prikazuje življenjska dela velikih domačih dirigentov.

POSEBNA PONUDBA
(popusti se ne seštevajo!)

Ob nakupu kompleta treh knjig nudimo popust 40%! Namesto 101,00€ plačate le 60,00€!
Brez plačila poštnine.

JAKOV CIPCI
UMETNIŠKO ŽIVLJENJE

več o knjigi

mere (cm)

14,8 x 21,0

strani

352

vezava

trda

opis

umetniški življenjepis

starost

> 18 let

MPC

38,00€

Dirigent, ki je pripeljal mariborsko opero do novega vrhunca. Umetniški življenjepis je napisal Mariborčan Marko Košir, ki je odličen ljubiteljski poznavalec operne in koncertne scene v Sloveniji in izven nje.

Jakov Cipci je dirigent, ki je svojo kariero začel kot dirigent salonskega orkestra na ladjah Vulcania in Saturnia tržaškega (lošinjskega) ladjarja Cosulicha (Kozulića). Vodil je Tržaško filharmonijo, bil je dirigent treh radijskih orkestrov, dirigent SF in od septembra 1955 prevzame orkester Mariborske filharmonije in orkester mariborske opere, ki ga popelje med najboljše v Evropi. Ob tem je gostoval v Italiji, po vsej Jugoslaviji, Avstriji, Romuniji, itd.

ANEKDOTA - POUK ZA TENORJA
Pred predstavo Šole za žene je Cipci tenorista Boška Lukeža pripravljal na posebno težek vstop z napotkom: "Ko boš v besedilu prišel do besed 'nek ljubosumen star bedak', poglej mene!"

DRAGO MARIO ŠIJANEC
TUJEC V DVEH DOMOVINAH

več o knjigi

mere (cm)

14,8 x 21,0

strani

396

vezava

trda

opis

umetniški življenjepis

starost

> 18 let

MPC

38,00€

NAROČILO
(posamezne knjige)

Slovenski dirigent, ki je deloval v Sloveniji, v Argentini in po vsem svetu. Je eden od desetih najvplivnejših in najpomembnejših dirigentov v njegovem času. S to knjigo ga Slovenci znova odkrivamo!

Drago Mario Šijanec (Mariano Drago) je ustanovitelj prve katedre za dirigiranje v Južni Ameriki v La Plati, Argentina. Skoraj vsi sodobni južnoameriški dirigenti so bili njegovi učenci. Za svoje delo je leta 1967 prejel medaljo Mozarteuma iz Salzburga, ki velja kakor 'nobelova nagrada za glasbeno ustvarjanje', in številna odlikovanja ter priznanja.

LOVRO MATAČIĆ
V SLOVENIJI
 

več o knjigi

mere (cm)

14,4 x 23,4

strani

368

vezava

trda

opis

umetniški življenjepis

starost

> 18 let

MPC

25,00€

NAROČILO
(posamezne knjige)

Dirigent Lovro Matačić je ena osrednjih glasbenih osebnosti za časa Jugoslavije. Na mnogih odrih sveta, pa tudi v Ljubljani in Mariboru, je pustil neizbrisne pečate svojega talenta in glasbene genialnosti.

Kot mladenič je član Dunajskih pojočih dečkov, pred drugo svetovno vojno pa že dirigira po vsej Evropi. V novi Jugoslaviji obsojen kot 'domobranski inšpektor vojaških godb' in zaprt v Novi Gradiški. Tito ga pomilosti in velikokrat posluša njegove koncerte. Na koncertu v Ljubljani mu dodeli potni list. Takoj nato vodi opere v Dresdnu, Vzhodnem Berlinu, Frankfurtu, Monaku in na koncu še Zagrebško filharmonijo. Herbert von Karajan ga kot boljšega od sebe pošlje v London. Njegov življenjepis se bere kakor najboljši roman poln ljubezni in strasti. Je ljubljenec žensk, občinstva in bonvivan, ki ves zaslužen denar porabi za svoje prijatelje, politični naivec in genialni dirigent brez formalne izobrazbe.

NAROČILO ZBIRKE VELIKI DIRIGENTI (3 knjige po posebni ceni 60,00!)

S klikom na NAROČILO se odpre okno za pošiljanje e-pošte.
Za naročilo knjige po povzetju navedite:

  • ime in priimek

  • naslov

  • pošto in kraj

  • število izvodov

Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in naročilo.
Knjigo boste prejeli v roku do 4 delovnih dni po vpisu naročila, če je vaše naročilo popolno.
V primeru težav nam pišite ali telefonirajte na naslov, oz. na številke, ki so navedene v okencu desno spodaj na tej strani.

PRODAJNI POGOJI

ZANIMIVOSTI O ZBIRKI, NOVICE, PREDSTAVITVE, ITD.

 
 

Osnovni podatki podjetja


PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p.
Borštnikova 33, 2000 Maribor
Poslovalnica: Stritarjeva 24, Maribor
 

telefon:

02 4212 354

faks:

02 4212 353

mobitel:

041 732 342

e-mail:

info@proandy-sp.si

  NA ZAČETEK

Domača stran | O podjetju | Kazalo strani | Povezave | Prodajni pogoji

Copyright © 2014 PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p., Maribor. Vse pravice pridržane. Spremenjeno: 03.01.2015.